Tekijästä: Tuuli Ahlholm

 

 

Aloitan jokaisen lauseeni ”jo muinaiset roomalaiset…” ja olen yleisesti kaikesta vanhasta ja pölyisesta intoilija sekä kuolleista kielistä kiivailija.

Olen kotoisin Suomen Seattlesta eli Espoosta, tosin lukiot käytyäni läksin heti ulkomaille. Tein kandini antiikintutkimuksesta University of Glasgow:ssa, Skotlannissa (MA Classics), jonka jälkeen suoritin vuoden maisterinopinnot kulttuuriperintökohteiden digisoinnissa Glasgow School of Artissa (MSc International Heritage Visulation). Digivisuaali3Dbittiavaruudet ei kuitenkaan tuntunut ihan siltä omalta jutulta, ja jatkoin suoraan toiseen tutkimuspainotteiseen maisteriin antiikin historiassa University of Oxford:ssa (MPhil in Ancient Greek/Roman History). Unelmissa siintää myös tohtorintutkinto ja ura antiikintutkijana – optimisti ollaan kunnes työttömän humanistin kirous kaatuu niskaan, eiks je?

Tutkin ennen kaikkea Rooman keisariajan sosiaali- ja kulttuurihistoriaa sekä antiikin filosofiaa ja poliittista ajattelua. Vapaa-aikana harrastan liiallisen kunnianhimoisia proggiksia, valokuvaamista (kaikki sivulla käytetyt valokuvat ovat omiani ja Juppiter iskeköön sinut vasamallaan savuavaksi tuhkaläjäksi jos niitä lupaa kysymättä viet), matkustamista aina kun voin, kissani kanssa hengailua, elokuvia, ja ruoanlaittoa. Motivaationi ”Oloseikoista”-proggikselle kumpuaa yhtä lailla rakkaudesta Lucretiuksen runouteen kuin suomen kieleen.

”Suomen kieli on minulle ikkuna ja talo. Minä asun tässä kielessä. Se on minun ihoni.”

Pentti Saarikoski

Ota yhteyttä: tuuli.ahlholm@gmail.com